Vínoznalecké minimum

Co je to suché víno?

Suché víno - tento krásný nonsens je pro mnoho lidí nepochopitelný pojem. Mnohokrát jsem zažil ...

Co je zbytkový cukr?

Zbytkový cukr, jak už pojem napovídá, je zbytek cukru, který byl v hroznech (moštu) přítomen před fe...

Co je kvasný proces?

Kvasný proces (fermentace) je malý přírodní zázrak, při kterém kvasinky přeměňují cukry na alkohol, ...

Co je cukernatost hroznů?

Cukernatost hroznů se uvádí ve stupních NM (nornalizovaný moštoměr). Je to hlavní ukazatel jakostníh...

Co je to °NM?

Jde o stupeň normalizovaného moštoměru. Měří se tím cukernatost hroznů, tedy do jisté míry stupeň vy...

Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.